Tuesday, July 20, 2010

Bercanda-ria di Air Terjun Sungai Keluan

pada hari minggu yang lepas, aku dan guru-guru sekolah uma bawang terlibat dengan aktiviti mandi manda di Sg. Keluan. aktiviti riadah sehat ini disertai oleh aku sendiri , Cikgu Jack, Cikgu Chai, Cikgu Mahadi, Cikgu Malvin, Cikgu Hendrik, Cikgu Nantai. Cikgu Umeh dan Cikgu Valerie. turut mengekori kami ialah 2 org kampung iaitu George dan Joel…haha…tempat ini mmg masih dara dan sgt cantik. air sejuk dan sgt bersih. apabila anda berada di dalam air, terasa seolah2 ada yg bermain drngan jari kaki anda..iaitu anak2 udang kecil. udara nyaman dan deruan air yg menenangkan itu bisa membuang jauh2 penat dan lelah yg terpasung di dalam hati..haha!

 

DSC_0600

so biasalah, untuk keluar dr tempat aku bertugas ni mmg wajib naik sampan. terpaksalah kami semua mengangkut segala peralatan ke dalam perahu. kaki pun kambali berselut dan peluh mula mencurah. tapi itu tidak lansung mematahkan semangat kami untuk bergelut ke air terjun berkenaan.

 

DSC_0617

oleh kerana faktor pengangkutan yg terhad, kami jejaka hensem yg terdiri drpd cikgu malvin, cikgu mahadi dan cikgu jack terpaksa sukarela naik 4wd baru milik cikgu hendrik di belakang. seronok rupanya duduk di belakang ni…mcm roller coaster la sikit…

 

DSC_0624

ada satu pusat hentian RnR kosong kat atas bukit ni. mesin atm tadak, tpt minum2 pun tadak, yg ada cuma line tepon full bar ngn tpt kucir di celah semak samun..

 

DSC_0666

my fav photo, cahaya dr atas kanopi. ada warga tempatan iaitu Joel

 

DSC_0684

layan slow shutter jap. tp over exposure la…ya la, amatur kn..huhu, handheld n bergoyang tanganku

 

DSC_0742

bergaya dengan senapang buatan

 

DSC_0743

sajian panggang memanggang…memang best la, lapar2 makan ayam panggang…pergh, panggang atas kayu jer, tp sedap la.lapar 2 sumbat apa pon sedap kan…

 

DSC_0812

the crews…dari kiri, c.zainol, c. valerie, c.umeh, c hendrik, c.mahadi, c.nantai dan c. malvin

 

DSC_0820

test slow shutter lagi…hand held…

DSC_0864

dah petang oii…jom balik jom…

 

aktiviti ini sgt sesuai la utk release tension, mmg best. kalo korg nk mai, mai la..best o…mmg korang ja kat situ..hehe, xde la nk kena berebut tempat ngn org2 lain…cuma pesanku, jagalah alam sekitar, elakkan pencemaran dan pembaziran…alam sekitar warisan kita…hehe

0 comments: