Friday, April 2, 2010

:::GOOD FRIDAY-XBRAPA GUD UTK AKU:::


Assalamualaikum w.b.t..
ok, cmana yg korg sume tau arini adalah hari jumaat bertarikh 2 April 2010..
jadi arini adalah hari GOOD FRIDAY bg yang beragama Kristian
hari GOOD FRIDAY kat Sarawak ini adalah hr cuti umum..
jadi aku pon tumpangla bercoti arini..
bila dh jatuh cuti, ari isnin ni pon turut cuti jugak...
cuti sabtu n ahad tambah ngn cuti jumat n isnin tu kyra 4 ari la cuti

so dah nama pon cuti, schoolmate aku yg cegu2 ni pon samala p bcuti..
ada yg balik uma kat miri jenguk anak..
ada yang kuar jupok bini, ada yang keluar nk ilangkan tension
nak beli barang rumah n mcm2 ag la..
aku dah wat keputusan dah dr aritu lg,
aku xmau keluar..sbb nti aku dok sorg2 kat otel tu..
ya la, mbr aku yg sorg ni dok ngn bini dia,
yg sorg ni deting, jd aku akan tinggai sorg gak kot mana pon...

xpala bab tu...so arini mula la coti kn, ako pon dah xkuaq p coti
aku dok la melenggak kat ulu ni
bgn pon td kul 10 pg..dah tatau nak wapa, bgn2 pon dah busan...
aku pon apa ag, basuh la baju, suar, boxer, cadar, n stokin..
nasib baik rumah ni pon aku xbasuh sekali...

ni br ja sehari..aku dah busan dah..
tp kalo aku kuaq dok sorg2 kat otel miri tu sti aku pon busan nak mamposh..
bukan la aku ni nak sepp duit pon,
aku tau tambang keluar masuk,
duit prahu, duit 4 wheel drive, duit hotel, duit makan, duit joli...
p balik rotate makan modai semua busuk2 pon akan abes la dalam rm 600

jd bg memnuhkan ari aku ni aku pon wat la post ni..
dok kelebek baik pnya pastu petang aku p jumpak
si tegar n si bedebah aku tu aku pon beriadah la ngn depa..
main basketball n aku ada la ajaq tactical play ngn depa
xlupo ngn ngn tunang aku tu aku layan berskype kat uma
then aku tgk cvrage ada kat sekolah ako pon kol la dia sat...
malam ni pulak ujan mcm lobat, sat mai angin ngn kilat...
pastu tiba2 ujan stop, mcm kita pause cd tu,
pastu sat ujan lobat balik...
so aku pon xdpt la kol tunang aku,
baik pny sbb dia pon p makan kat luaq ngn fmly dia

soo~~~
walopon coti tu nama gud friday
tp bg aku xdak la brapa good sgt..
sebab tatau la nk wapa spjg 4 ari coti neh..
klas ako pon ako dah cat, dah decorate smua dah

hmmm...
aku bercadang nak wat lukisan la pulak,
memandangkan kelas seni aku ngn tahun 4 n 5 nti...
aku nak ajaq depa lukis muka org yg real tp juz guna pencil
ni kyra mcm lukisan ala2 PENCILLER la neh..
nti ako dah siap wat lukisan tu aku post kat blog aku k..

ada byk gak pojek lukisan aku wat ngn udak2 aku ni...
n ada yg wat tu chantiqeu gak la..
buleh la....so lani pon mmg tgh ujan..
astro ni pon sat ada sat tadak..
so ako pon trus la pkiaq tgk apa yg leh aku wat...
~~~adoiii~~~
~~~busann~~~

2 comments:

Lyndy said...

aku pon xbp nak gud friday hr tuh..sensorang jer..huhu..sib baik ada len tepon gayut ngn tunang ja

Cikgu Jack said...

heee...ok la tu, atleast ada line tepon...eheheh