Thursday, December 8, 2011

Info:nasi kandar line clear, penang.

ok semua 1 negara pun tau pasai Nasi Kndar Line Clear ni kn…tambahan plak kalo hampa ni org belah penang atau utara kn…

Fav quote ::: “Jack, dia punga teluq sotong lagi besaq dari teluq hg!”

ni la kata2 member aku dari penang, mmg anak mamu penang punya. sampai la ni aku dok ingt lg quote yg dia sebut kt aku.

ok nk bg pendek cita ada 1 hari tu aku n wife nk p cari Nasik Kandar Kampung Melayu, aku plak main serbu tak pakai helmet so aku sampai sana dalam kul3 cm tu, mmg ternyata kuchewa sbb dia pny operating hour dr 6.30 pg sampai noon ja…

aku n wife mmg xmakan tghari so sgtla lapaq n kuchewa bila tpt tu dah tutup.

so 2nd plan kami terpa pi Nasi Kndar Line Clear pulak…dalam perjalanan aku ckp tpt tu bukan kedai atau gerai tau, dia juz sebelah bangunan ja…maknanya tpt dia open la kira…

pastu aku g tau ag wife aku, tpt tu mmg ada tikus besaq2, besaq dari anak kucing, wife kaget. dia tny, btoi ka nk p makan situ, xsanggup…hehe

aku ckp ag, moto pun buleh masuk celah kedai tau…my wife resah…bila sampai kt situ cari parking, aku pun tunjuk la kedai tu dr jauh…wife kata, biaq btoi b, nk ka makan sini…takut xlalu makan nti…

nk tau kesudahan kami kt sini? jom usha gambaq…

IMAG0084

bayar parking masuk syiling tu, sekupang utk 7 menet

IMAG0086

kedudukan kedai mmg dicelah bangunan, cuma tutup bumbung ja

IMAG0087

ni br intro lauk kari…..

IMAG0088

tgk2 wife secara autopilot trus terorder makanan, magis!

IMAG0089

open air kn?

IMAG0090

belah belakang, laluan motor masuk parking kt belakang

IMAG0091

nampak dak apa dalam pinggan kecik tu?tulur sotong!wakaka!

IMAG0092

kalo korg tgk kt atas sebelah kanan tu ada foto2…aku sempat usha situ, mmg ramai la org kenamaan n artis singgah makan situ…ramai sgt, tp yg aku ingt ada adibah noor, awal ashaari, amy search, ella pun ada…

IMAG0096

kucing ajaib sebab tiba2 muncul dr atas bumbung…

IMAG0097

punya ramai org beratur…

IMAG0098

at last ::: wife kata sedap n buleh la kita mai lg yer bb~hehe

ok sbg konklusi, tpt ni unik, sedap giler n kenyang makan…kalo korg mementingkan hygiene, mabe tpt ni kureng ok kot…tp bg aku sendiri, kira tpt ni dah berubah byk, kedai dah bersih, persekitaran sihat, byk kemajuan berbanding aku first tyme mai sini taun 2000 dulu…

4 comments:

SumeSakan said...

besa dengaq tp x pernah p ag....adoii da lama x makan teluq sotong...dulu ada geng selalu angkut teluq sotong kat kasim mustafa seberang jaya...skang kat sini x pernah nampak la plak..adoyaiii seb bek x ngidam...

Cikgu Jack said...

dia pny tluq sotong besaq ka?kalo besaq br layan...haha, tluq sotong kt kasin mustafa bayan baru mmg layan...kalo mengidam ada chance tambah ag sorg syiok weh!hehe

SumeSakan said...

bsaq ada kicik pun ada....tp kalau amik mmg separuh pinggan ahhh...ekekekeke...adoi x mboh lagi la tambah...slow2 dulu lah..kasi chance ke mu dulu...(macam buruk ja bunyi..cehhh)hehehehehe

Anonymous said...

yg syok nye tgh dok makan nasi tu dengaq plak org dok jirus ayaq kat jamban pakai pam...