Tuesday, March 8, 2011

ANCAMAN KESELAMATAN KE?

salam puisi salam perantauan..arini The Face malas nk tulis byk2, sbb kalo tulis byk2 pun bukan org nak baca…hehe,joking~kali ni The Face nk post 1 gamba bg korg tgk, pasai ada org yg coba nk ugut The Face sepanjang The Face jd cegu kat ulu ni,lalalaa~

biasala masalah tak puas hati dikalangan rakan sekerja tu mmg berlaku di mana2, kalo berlaku di sekeliling The Face pun, The Face wat tatau ja…malasla nk amek port…saja konon berlagak mcm matang sikit, drpada jd org tua kt usia, tp sedar diri nya tak pun…hehe

okla straight to da point, baru2 ni The Face ada main mercun, n kompom la ada org yg mcm xbrapa bekenan sgt pasai bab2 main mercun ni,The Face bakar mercun tu pon bukan sbb nk kejutkn org ka apa, cuma hny nk bg bunyi dia tu halau anjing2 yg berkeliaran kt sekeliling uma…maklumla, kalo kena baju ka, seliper ka, dia minum ayaq takung ujan depan uma ka, ada najis n kencing @ air liur ka, xpasai2 nk kena samak ngn 6 basuhan air bersih n 1 basuhan air tanah…n The Face baling mercun tu jauh2 pon, bukan baling sebelah kaki org, tp yg menyalaknya bukan hanyeng, tp makhluk lain…

abes segala bnda dihempas, dimaki hamun diherdik dihina n dikata supaya mati awai,mcm2 la…hmm,xtually The Face xdgr pon sbb The Face dok dlm bilik ja, layan lagu, main game dsbnya…hehe

mmg The Face ngaku la, kdg2 terkejut gk makhluk2 lain kn…tp xsalah The Face rasa ditegur elok2 drpd menyalak lebih dr hanyeng…marah pny pasai kot, mcm2 la makhluk2 buat, unfriend dlm fb tu xde hal pon, sbb fb tu laman sosial ja, bleh ja The Face blok trus semua2…hehe,boikot xnk masuk opis la, xbertegur sapa la…The Face xdela kesah mana sbb sblm ni pun The Face xpenah nk kesah apa2 pasai sang makhluk2,heee~

ok la, tgk la ppic bawah ni…to conclude~The Face reply “ok” ja…

 

amaran

ugutan ni pulak mcm mmg tak lojik sbb pristiwa ni berlaku taun lepas, bnda ni isu salah paham dalaman yg boleh menimbulkan syak wasangka…almaklumla ada budak pompuan tahun 5 masuk dlm kuarters guru laki bujang…

so kalo bnda mcm ni berterusan, The Face nk lapor la pada pihak berkuasa ka apa, kira mcm ancaman keselamatan ni, The Face nk cek IP number pemilik fb ni, n bleh la tau sapa yg mengugut ni…hehe~kalo ugutan ni keras sgt, The Face leh ja enggan kembali ke tempat bertugas, dpt la bertukar dgn lebey mudah bila ada police repot nti,lalalaa~

0 comments: