Wednesday, January 19, 2011

welcome to Baba House, Melaka.

salam syg buat stalker2, org2 yg nk jenguk2 blog nih…hehe, thanks sebab sudi la jenguk2 sampai panjang tengkuk tuh…hehe…rilek2, jgn pulun sgt na…sabaq…

kali ni aku nk tulis entry pase tpt penginapan pulak..manatau kot2 ada yg nk p berbulan madu kt melaka mcm aku ngn wife aku dulu ni…nama tpt penginapan yg kami dok masa kt mlaka tu ialah Baba house…baba house ni terletak btoi2 kt bndaraya melaka nu…sebelah ja ngn jonker walk…dia punya rate masa aku cek in tu rm 140.00 tp sebab aku gov servant, so dpt la diskaun sikit…tinggai rm 115.00…

baba house ni best woo…mmg ada ciri2 kaum baba nyonya kt otel ni…naseb bek receptionist dai xpakai mcm baba nyonya, kalo idak mmg sebijik mcm famili baba nyonya…bilik yg aku dok ngn bini aku ni ok la…cntik, clean utk 2 org n ciri2 baba nyonya tu mmg pure la kt pintu, cermin tingkap n perabut dia…

 

baba1

 yg bertambah best pulak tu, dalam tu ada mcm taman mini la utk kit bergambar…ada tingkap ukiran baba nyonya, ada pangkin kayu jati, ada balkoni cntik , ada pulak lift yg cermin warna warni..pastu ada pintu mcm maharaja cina punya tuh..pergh, dasat2…hehebaba2 kalo korg usha dalam gambaq2 ni kn, mmg manarik hati la…dh kalo korg p mlaka tu, try la dok tpt ni, sebelum p sana google dulu baba house ni n kol depa…puas ati la dok sini…cust servis pon baik n pramah…

baba3kalo korg nk abadikn kenangan lebey bermakna ktt melaka ni, singgah ja sini…tpt ni xdak la grand mcm renaissance hotel ka, tp mmg sweet sebab ciri2 baba nyonya tu dikekalkan…kalo kitorg dtg mlaka ag, sini la tpt kitorg cek in…dkt bndaraya melaka n tpt ni unik…hehe, aku suka!~lalalaa~

1 comments:

-dya nadia- said...

ag besh bl kt situ ade tempat spa.besh woo wt spa kt situ.hehe..