Saturday, April 10, 2010

PAGI BERCAHAYA!


SALAMS~
ehehe...dulu ingt masa aku kija Jusco dulu kan , bila nk start kija kena nyanyi lagu jusco
dalam lagu tu mula dia camni "PAGI BERCAHAYA DISINARI SANG SURIA.."
aku ngn geng aku suka toi ngn lagu sampai modai berikrar la nak kija jusco sampai bila2..
eheheh...
bila kita bgn pagi dalam keadaan fresh n energetik,br la ari kita tu ceria ja..
mcm org cakap apa tu?"easy going"?aku pon xbrapa taw..eheee
so kat sini aku nk la gak gtau cara2 step2 yg perlu korg wat bila bangun dr tdo, mula2 BERSYUKUR DULU SBB MASIH DIBERI HARI BARU DI DUNIA..
then:
1. ngeliat sepuas2nya!(jgn loading lama2 nti blurr~)

2. tgk cermin n senyum selama 10 saat(berkat manis muka pagi2 hr)

3. minum air suam(ptua org lama::aweks muda::)

4. jgn tringat mpi buruk sbb leh spoil hari yg bakal dilalui

5. maafkan kesalahan yg lepas2(especially org sekeliling anda)

6. mandi+nyanyi+grooming+buang air-ease ur feelings-

7. dngr motivasi pagi

8. makan n minum sarapan

9. bertegur sapa dgn org terdekat untuk memulakan komunikasi
(awai sembang awai la mood diri meningkat)

10. memakai pakaian kegemaran anda

11. berazam untuk memulakan hari dgn baik dan akhirinya dengan lebih baik!

so korg pasni jgnla malas2 bangun tdo..bangun awai rezeki mula awai...eheheh
jgn bgn dgn malas n mrungut2..
xelok, mn nak taw ada org len tu, bgn2 tgk2 dah meninggalkan jasad (meninggal daa)
jd amalkan segala yg leh naikkan mood kita dipagi ari, sbb bila kita ceria,insyaallah org pon akan ceria sama ngn kita...
~insyaallah~

1 comments:

Anonymous said...

teringat lagu jusco, google lirik, jumpa blog kau.

-elia, hrdc 2007_