Tuesday, June 5, 2012

MAKAN:::Ayam tandoori restoren kapitan

salams all…baru2 ni aku pegi makan NANDO’S…korg tau apa tu nando’s?ala…yang makan ayam ala2 mexican dish tu…ada mcm2 sos tu…hot la, xtra hot la…mcm2…tyme makan kt situ nak kata sedap sgt2 tu xdela…biasa ja…sbb aku rasa mcm terlebih masin…aku jem kalo makan masin2 ni…

so kesimpulan aku wat ialah makan kt nando’s tu ialah tak best…nak dijadikan cerita, aku ajak biniku makan kt restoran kapitan kt bandar perda…restoran tu mcm tersorok sikit tapi bila aku sampai sana ternyata ramai org…

aku ckp ngn biniku yg disini femes ayam tandoori, biniku kata xnak makan byk sbb mcm kenyang…pastu aku pun oderla set roti nan set tandoori…mula2 jamah roti dia, alamak mcm gula kapas la…texture halus nk tak liat…roti plak cair dkt lidah…tak manis sgt n tak masin sgt…supalicious!pastu cubit dia pnya ayam tandoori…fuyoh!lembut tu~sedap…

bukan main cubit dah ni…aku n wife pakat lawan main cekak dah…sbb sedap sgt…nak kata lapaq tu tak judak sbb asai plan nk mai santai2 minum2 ja…

so, akibat drpd peristiwa di atas, biniku dah jadi tandoori addict…esoknya dia ajak ag aku makan kat sana…nk memperkenalkan kt biniku plak, aku tambah SIDE DISH, beriyani kambing claypot…tp tak mcm side dish pun…dh jd macam main course dah…

so kami pun melantak la…mmg secara automatik, semua hidangan lesap sekejap ja…wah, ini petanda baik ni…maksudnya sedap…bila nk dibandingkan harga plak…set roti nan tandoori ngn beriyani tu dalam rm20++ ja…memikir balik nando’s tu makan 2 org sampai rm60…tak baloi…

adala sikit capture drpd peristiwa kat atas tu…enjoy…

IMAG0390

presentation menu oder

IMAG0391

presentation kedai

IMAG0394

presenting the husband and wife

IMAG0395

tandoori set ::: before kejadian

IMAG0396

tandoori set ::: afterall

IMAG0397

beriyani kambing claypot ::: before

IMAG0398

beriyani kambing ::: after kejadian…

0 comments: